Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın, “başına kötü bir olay gelmişse de doğursun, devlet bakar” açıklamasının tecavüz suçlarına meşru alan yarattığı ve tecavüz suçunun hiçbir zaman gereği gibi yargılanmadığı Türkiye`de, suçun bedeli kadına yükleniyor. Tecavüz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ`ın dediği gibi, “kötü bir olay” değil, bir “erkek suçudur.” Kadınlar, tecavüz sonrası gebeliği istemiyor, kürtaj hakkını talep ediyor.
Devlet, tecavüzü yargılamadığı gibi tecavüz sonrasında kadınları doğurmaya zorluyor. Bedenlerimiz ve hayatlarımız üzerindeki artan baskının sonuçlarını biz kadınlar, yine kendi hikayelerimizde görüyoruz. 14 yaşında tecavüze maruz kalan Zeynep, soruşturma devam ederken yasal kürtaj süresinin dolmasından korkuyor. Tecavüzcüsünü öldüren, N.Y., her ne olursa olsun gebeligi sonlandirmak istiyor. Tecavuze maruz kalan kadınlar uygulamadaki sorunlar, yasal ve fiili engellemeler nedeni ile kurtaj haklarini kullanamıyorlar.
“Tecavüze maruz kalan kadını değil, tecavüzcüyü cezalandır, tecavüz durumunda kürtajın süre sınırı yoktur.” demek üzere basin aciklamasi yapmak icin tum kadinlari 8 Eylul Cumartesi saat 13.00’de Taksim Meydanında buluşmaya davet ediyoruz.