Hüseyin Üzmez’e Yakalama Kararı

 

Yargıtay, Hüseyin Üzmez’e, ”cinsel istismar” ve ”küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçlarından verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onadı. Görüldüğü yerde tutuklanacak Üzmez, 6 yıl daha hapis yatacak.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Üzmez’e Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 16 Eylül 2009’da ”cinsel istismar” ve ”küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen dosyadaki incelemesini tamamladı.

Mahkeme, ‘cinsel istismar” ve ”küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçlarından verilen 13 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasını onarken, Üzmez’in ”hürriyeti tahdit” suçundan ise yeniden yargılanmasına hükmetti.

Kararın ardından Üzmez hakkında yakalama emri çıkarıldığı yurt dışına çıkış yasağı konulduğu bildirildi. Üzmez, önümüzdeki günlerde Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ”hürriyeti tahdit” suçundan 3. kez hakim karşısına çıkacak.

Üzmez görüldüğü yerde tutuklanarak, cezasının geri kalanı olan yaklaşık 6 yıl daha hapis yatacak.

Üzmez’in avukatı Emir Ali Kav, kararın içeriğini henüz bilmediklerini o nedenle konuya ilişkin açıklama yapamayacağını söyledi.

Üzmez’in, hukuka uygun yargılanmadığını öne süren Kav, ”Hukuk ayrı, kanun ayrı bir şey. Hüseyin Bey ile ilgili çelişkili bilirkişi raporları var. Gerekçeli kararın bize ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

MAHKEME SÜRECİ

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009 yılındaki ilk karar duruşmasında Hüseyin Üzmez hakkında, ”cinsel istismar” ve ”küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, ”hürriyeti tahdit” suçundan ise beraat kararı vermişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık avukatlarının cezayı fazla, mağdur B.Ç’nin avukatlarının ise az bulup itiraz etmesi üzerine, yerel mahkemenin verdiği iki kararı da usulden bozarak, yeniden yargılanma yapılmasına hükmetmişti.

Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011 yılındaki karar duruşmasında, yerel mahkemece ”cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma” suçundan aynı cezaya çarptırılmış, ”hürriyeti tahdit” suçundan ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla birlikte tahliye edilmişti.

Yorumlara kapalıdır.