Sosyalist Feminist Kolektif Arşiv Web Sitesine Hoş Geldiniz!

Bu sitede 2008-2015 yılları arasında faaliyet göstermiş olan Sosyalist Feminist Kolektif'in üyelerinin bireysel, kolektif bir biçimde veya feminist hareketin bir bileşeni olarak ürettiği yazılı ve görsel külliyatı, yani SFK'nın tarihini bulacaksınız.

SFK'yı sonlandırırken, sekiz yıllık varoluşumuzda örgütlülüğümüzün, eylemliliğimizin bir parçası olan web sitemizi, Türkiye'deki feminist harekete ve bu hareketin tarihine katkıda bulunmak amacıyla bir arşiv sitesine dönüştürme kararı aldık. Bu doğrultuda, eski web sitemizin içeriğini yeniden düzenlemek suretiyle olduğu gibi koruduk ve eski sitemizde bulunmayan bazı dokümanları arşiv sitemize ekledik.

"Tarihimiz" başlığı altında SFK'nın kendine dair ürettiği metinler ve her yıl Ağustos ayında örgütlü olduğumuz tüm illerden ve yurt dışından gelen üyelerin katılımıyla gerçekleşen yaz kamplarımızın notları var.

"SFK Yayınları" kısmında 2009 yılından itibaren 28 sayı çıkardığımız Feminist Politika dergisinin tüm sayılarını, Mutfak Cadıları ve Mor Nokta adlı elektronik bültenlerimizi, Kadın Emeği Konferansı kitabımızı ve Düşmanı Sevmek adlı çeviri metnimizi bulacaksınız.

Eski web sitemizde yayınlanan tüm yazıları konularına göre sınıflandırarak "Web Yazıları" başlığı altında topladık. Buradaki yazıların bazıları daha önce dergimizde ve elektronik bültenlerimizde de yer almıştı.

Devamını Oku